donderdag 5 mei 2016

Vandaag vertel ik je hoe ik geld bespaar in de douche


Hoi allemaal,


De beste manier om te besparen op het douchen? Geen douche nemen. Maar dat is voor mij absoluut geen optie. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te besparen op allerlei manieren. Ik leg jullie uit hoe ik dat doe.

Het begint bij de allereerste seconde als ik de kraan open zet. Het eerste water is koud, daarom staat er een emmer onder de kraan. Dat water gebruik ik om de plantjes water te geven, of om te poetsen. Je kan het ook gebruiken om je toilet door te spoelen.

Ik heb een eco-regendouche. Deze verbruikt maar de helft van de normale hoeveelheid water, maar geeft toch nog het gevoel van een volwaardige douche.

We hebben ook een douchetimer in onze douche hangen. Deze verkort aanzienlijk de douchetijd van de kinderen. Want zij stonden steeds ellendig lang onder de douche.

Doe ook steeds de kraan terug toe als je je inzeept. Wij maken ons nat, sluiten de kraan, gebruikn shampoo, zeep en poetsen onze tanden. Daarna doen we de kraan weer open en spoelen we ons volledig af.

Wij kopen onze tandpasta, douchegel, shampoo, enz. in een winkel die zich specialiseert in het verkopen van faillisementen. In Oud-Turnhout heb je zo de Partijhallen en in Ham heb je zo Tirelire. Als je even zoekt op Google zal je zo nog wel winkels in jouw omgeving vinden.

Tijdens het douchen plassen bespaart je ook een spoelbeurt op het toilet. Ik laat het aan jullie over om te raden of ik dat doe of niet.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten