maandag 9 mei 2016

Geocaching

Kan iedereen zich wat verwarmen? 

Wat een fantastisch weertje is het toch!

Ideaal geocaching-weer... Wat is dat nu weer? Geocaching? Wel, geocaching is onze favoriete hobby. Zowel voor volwassenen als kinderen een heus plezier, want we gaan op schattenjacht! Wist je dat er op wandelafstand van jouw deur schatten verborgen liggen? En ja hoor, sommigen liggen daar al ettelijke jaren.

Op www.geocaching.com vind je coördinaten van verborgen containertjes - en het zijn er veel meer dan je denkt. Deze coördinaten geef je in op je handheld-gps en dan ga je op pad. Eens je alles hebt wat je nodig hebt (en dat is heus niet zo veel of zo duur), dan kan je elke dag op pad als je wilt en kost het je niets meer. Picknick mee en je bent een hele dag gratis op avontuur.

Om te geocachen zijn er enkele kleine spulletjes die van pas kunnen komen:

- Een goede magneet (sommige caches kunnen enkel met een magneet uit hun schuilplaats gehaald worden)
- Een pincet (sommige caches kunnen enkel met een pincet uit hun schuilplaats gehaald worden)
- Een prikstok (soms zitten de caches net onder de grond, met een prikstok voel je dan waar hij precies zit)
- Een zaklamp (het spreekt voor zich dat het soms ook donker wordt)
- Een spiegeltje  (soms heb je dit nodig om de cache te kunnen zien)
- Een rugzak (om alles in op te bergen uiteraard)
- 2 balpennen (deze gebruik je om het logboekje te tekenen dat in elke cache zit, dit is een bewijsje dat je er bent geweest, alvorens je dit online ook logt en je zal zien dat als je er eentje bij hebt, deze net niet werkt, daarom neem je er 2 mee).
- Je neemt ook enkele kleinigheidjes mee. Vaak zitten er kleine spulletjes in een cache. Daar mag je er dan eentje van uitkiezen, maar je moet er dan wel een ander spulletje voor in de plaats steken.

Eens je dit allemaal hebt, dan kan je dus voortaan op pad zonder extra kosten. Jarenlang zal je plezier hebben van deze spulletjes. En het mooie is, er zijn ook collector-items te vinden/verdienen.

Wil je eerst tot op de puntjes een keertje uitpluizen wat geocaching precies is, dan kan je terecht in dit boek





Geen opmerkingen:

Een reactie posten