vrijdag 20 mei 2016

Gratis op stap met de kids

Hoihoi allemaal,

Na een regenachtige dag schijnt nu eindelijk de zon weer. En daar word ik helemaal goed gezind van.
Vandaag heb ik de hulp ingeroepen van de fantastische leden van de facebookgroep 'Zuinig leven kan iedereen leren' die ik samen met Tamara Beckwé beheer. Ik heb hen gevraagd om tips neer te zetten om met kinderen te doen die zowel uit je huis zijn en gratis zijn. De volgende tips kwamen hierbij boven:


  • Speeltuin Bokrijk in Genk, ook speciale speeltuigen voor kinderen met een beperking, speeltuin 't Fonteintje in Koersel. - Aan de achterkant van de speeltuin ’t Fonteintje is een zwemvijver die bewaakt is in juli in augustus, daar is ook de watersnip, van natuurpunt, daar kan je gratis binnen gaan kijken naar tentoonstellingen, over de omgeving, enz...  (tip van Katja Brouwers)
  • In Eindhoven zit speeltuin "De Splinter"
    Het is een gigantische speeltuin, er is een kinderboerderij waar de kindjes in mogen om de diertjes te aaien, er is een ondiep redelijk groot chloorbad, een stuk waar grotere kinderen mogen timmeren en een terra
    s waar je je eigen eten kan nuttigen maar eventueel ook iets kan kopen.
    Op het terras staan picknicktafels en een paar zijn versierd met vlaggetjes dus je kan er een kinderfeestje houden eventueel. Gratis, behalve op zondag. 
    Ossenbeemd, dit is in Deurne (Noord Brabant) 

    Het is een natuur/milieu centrum waar allemaal educatieve leuke dingen voor jong en oud te doen zijn. O.a. een kabouterpad wat voor kleuters erg leuk is !! Ik denk dat zoiets in veel gemeente's wel is als je je er even in verdiept wink-emoticon
    En natuurlijk is dit ook gratis !
      
    Vliegtuigen kijken is ook erg leuk !!
    Eindhoven AirPort is voor ons dichtbij maar er zijn er natuurlijk meer in Nederland en België!
    En ook dat kost niks 
    (Tip van Hanneke Forster Wind)
  • Over het algemeen heb je leuke natuurstrandjes met een meertje erin vaak vragen ze geen entree, en het is net zo leuk als een buitenzwembad. Alleen dan gratis. (Tip van Pieter Bol)
  • Wij gaan regelmatig met onze 2 meisjes van 8&9j. lange wandelingen maken in de bossen hier in de omgeving. Maken thuis onze picknick klaar. Hebben wel een knooppunten boekje gekocht maar is zeker de moeite waard. Voor de rest is het gratis. (Tip van Peter Cindy Dierckx Perceval)
  • De speeltuin, wandeling (in het bos of park) fotos maken, kabouterbos, krijt stoep tekeningen maken, fietsen, zwemmen in de vaart, bloemen plukken en boeketjes maken. Kesselse Heide, Fort van Lier(Tip van Jill Laenen)
  • Kinderboerderij. Hier in Purmerend heb je het Kinderparadijs. Daar kunnen kinderen van 6-12 jaar vuur maken, hutten bouwen en dergelijke. Open woensdagmiddag, het weekend en de schoolvakanties. (Tip van Corinne Flierman)
  • De Averegten in Heist-op-den-berg België. Leuk natuurlijk speelterrein.
    Fietstocht. Zelf fotozoektocht maken. (Tip van Evita Coulier)
  • Een schattenzoektocht in een nabij gelegen bos, de fytometer, geocaching (Tip van Mieke Claes)
  • Legermuseum in Brussel. Met ook veeeeel vliegtuigen. Helemaal gratis. (Tip van Anoniempje1)
  •  Park Spoor Noord in Antwerpen, groot park met speeltuin(tjes) en fonteinen waar je in mag spelen.
    Struisvogelnest in Lier.
    Meeste binnenspeeltuinen in België zijn gratis voor kindjes tot 3j, volwassenen betalen ook niet. (Tip van Anoniempje2)
  • Middelheimmuseum, is in de buitenlucht. Super leuk want kindjes kunnen aan de standbeelden/kunstwerken komen. Is ook nog eens in een groot park dus kunnen rondlopen van het ene kunstwerk naar het andere. Is gratis. (Tip van Cindy Reyns) smile-emoticon
  • Fort 4 in Mortsel speelplaatsen, natuur, in de zomer is er zomerbar met springkastelen enz. (Tip van Akemi Iglessia Sires)
  • Boswandelingen, provinciale domeinen meestal gratis toch voor te spelen wink-emoticon in Bertem het Speelbos, algemeen zijn er redelijk wat speelbossen. In Betekom is er een gratis speeltuin niet groot maar fijn. in de Ardennen zoeken we de speelrivieren, ook altijd een leuke dag uitstap. en gaan picknicken scoort hier ook goed. (Tip van Kim Camps)

Dat was het weer voor vandaag. Ik hoop dat jullie dit weekend allemaal te vinden zijn in de open lucht. En wie weet, misschien ben je wel te vinden op 1 van de plaatsen die hierboven bij de tips staan. 




1 opmerking: