maandag 22 augustus 2016

Trouwen met een beperkt budget

Hoi allemaal,

Een van de leden van mijn Facebookgroep 'Zuinig leven kan iedereen leren' is op zoek naar tips om met een klein budget een mooi trouwfeest te kunnen geven.

Daarom zet ik hier allerlei tips bij elkaar:

1. Hou een dessertenwedstrijd onder de gasten. De gast die het lekkerste dessert bij heeft krijgt een prijs. Als prijs kan je bijvoorbeeld een Bongo-bon geven. Je kan er zeker van zijn dat je een geweldig desserten-buffet zal hebben.

2. Maar zelf decoraties, tips hiervoor vind je op Pinterest.

3. Heb je vrienden met een grote, mooie tuin? Of zit je vlakbij het strand of een andere mooie plek in open lucht? Dan kan je daar je trouw houden. Huur een partytent als het slecht weer wordt, dat zal goedkoper uitkomen dan een feestzaal. Vraag wel toelating aan de eigenaar van het domein. Op het platteland zijn de feestzalen goedkoper dan in de grote binnenstad.

4. Zet vele liedjes op USB-stick en speel die af. Dat bespaart je een dj en zo ben je zeker dat je de muziek hebt die jij graag hoort.

5. Vraag vrienden om stoelen en tafels. Misschien zit er wel iemand bij die iemand kent die iemand kent... als je begrijpt wat ik bedoel.

6. Maak een tapas-buffet met allerlei lekkers, zowel koud als warm. Vraag vrienden en familie om te helpen. Ga eens horen bij mensen die een groentetuintje hebben of je daar misschien wat groentjes van mag hebben.

7. Er zit tussen je vrienden vast ook wel iemand die een uitnodiging voor je kan ontwerpen. Ga daarmee naar een copycenter, en printen maar. Wonen je gasten op fietsafstand, bespaar postzegels en breng ze zelf rond.

8. In sommige gemeenten kan je op bepaalde dagen gratis trouwen, informeer ernaar.

9. Vraag in de bruidswinkel wanneer er een uitverkoop van trouwjurken is. Of hoor eens bij je mama of zij haar trouwjurk nog heeft. Mits wat aanpaswerk kan daar nog iets hedendaags van gemaakt worden. Een trouwjurk kan je ook huren.

10. Cava is goedkoper dan champagne.

11. Je kan je bruidsboeket zelf in elkaar knutselen. Ook hiervoor kan je op Pinterest terecht.

12. Vrienden of familie met een Mini of een andere leuke auto? Vraag of zij je op je trouwdag willen rondrijden.

13. Ga op zoek naar een Student Fotografie. Zij hebben meestal het nodige materiaal en zijn op de hoogte van de laatste snufjes.

14. Haal eten, drinken en versnaperingen in Makro. In grote aantallen zijn zij goedkoper.

15. Zet wegwerpcamera's op de tafels. Dat levert je gegarandeerd enkele van de mooiste foto's op.

16. In plaats van een gastenboek kan je ook een Polaroid-camera zetten en een wasdraad met wasknijpers. Laat de gasten een selfie van zichzelf nemen met de Polaroid en dan de foto ophangen aan de wasdraad. Op de Polaroid kunnen ze dan een boodschap schrijven voor het bruidspaar.

17. Laat je gasten hun namen op een meubelstuk schrijven in plaats van in een gastenboek. Dat zorgt voor een uniek stuk in je huis.

18. Om de sfeer erin te brengen kan je een thema bedenken. De gasten moeten zich dan ook kleden naar het thema... Denk aan Foute Party, The 60's, Vintage, Halloween, Star Wars, ...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten